Повідомити про помилку

Джо Байден заявив, що Володимир Путін прийняв рішення напасти на Україну

19 лютого 2022 00:35
Політика
views 1052
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден заявив, що російський лідер Володимир Путін прийняв рішення напасти на Україну. Він додав, що до російського вторгнення можливість дипломатичного вирішення конфлікту залишиться відкритою. Із такою заявою американський президент виступив 18 лютого. Його звернення транслювалось на YouTube-каналі Білого дому.

«Я впевнений, що він (Путін — ред.) прийняв рішення. У мене є причини так вважати», — сказав Байден, відповідаючи на запитання, чи Путін вирішив розпочати агресію проти України.

За словами Байдена, напад може статися найближчими днями чи тижнями, а метою стане Київ.
Відповідаючи на запитання, які є докази того, що Путін вже ухвалив рішення вторгнутися в Україну, президент Байден послався на «значні розвідувальні можливості» США.


«Ми говоримо про плани РФ голосно і постійно. Але не тому, що хочемо конфлікту. Ми робимо все, що в наших силах, щоб прибрати будь-яку причину для Росії виправдати свої дії щодо вторгнення в Україну», — сказав американський лідер.

Перед виступом президент США провів телефонні переговори з лідерами Канади, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Великої Британії та керівництвом Європейського Союзу та НАТО.

Коментарі

Інші новини по темi