Повідомити про помилку

Джо Байден ухвалив рішення про відправку військ до Східної Європи, — CNN

2 лютого 2022 20:55
Події
views 702
shares 18
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден формально схвалив розгортання додаткових військ США в Східній Європі. Війська будуть розгорнуті в Європі найближчими днями. Про це повідомляє CNN.

За їхніми словами, це розгортання є демонстрацією підтримки союзників НАТО, які відчувають загрозу через військові дії Росії поблизу України.

Джерела стверджують, що розгортання включатиме приблизно 2000 військовослужбовців США у Польщі та ще кілька тисяч у південно-східних країнах НАТО, включаючи Румунію.


У той же час, за даними The Wall Street Journal, близько 2000 військовослужбовців з Форт-Брегга, Північна Кароліна, вирушать до Польщі та Німеччини, а близько 1000 військових, які є частиною піхотної ескадрильї Stryker, що базується в Німеччині, – в Румунію.

При цьому США і НАТО вже мають десятки тисяч інших військовослужбовців у Європі, які можна використовувати для будь-якого додаткового розгортання у східноєвропейських союзників.

Ще 8500 військовослужбовців у США приведено у підвищену бойову готовність на випадок, якщо будуть викликані сили реагування НАТО і швидко буде потрібне американське підкріплення.

Коментарі

Інші новини по темi