Повідомити про помилку

Байден та Шольц обговорили скупчення військ Росії біля українського кордону

11 грудня 2021 11:20
США
views 630
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден провів розмову з новим канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Американський лідер привітав його із призначенням, після чого політики обговорили, зокрема, проблему нарощування Росією озброєння поблизу України.

Про це повідомили на сайті Білого дому. Наголошується, що лідери двох країн говорили про спільну роботу щодо протидії ескалації з боку країни-агресора РФ.

«Президент Байден підтвердив свою підтримку міцних американо-німецьких відносин і бажання подальшого зміцнення трансатлантичного співробітництва в найближчі роки», – йдеться у повідомленні.


Додамо, що Олаф Шольц заявив, що питання захисту суверенітету України зараз є найголовнішим на порядку денному в Європі.

«Нашим найбільшим завданням сьогодні є наполегливо працювати над тим, аби Україна була в безпеці й ніхто її не порушив. Загроза суверенітету України – це те, що ми не будемо толерувати», – заявив Шольц під час візиту до Брюсселя, де він провів зустрічі з керівництвом ЄС і НАТО.

Він підкреслив важливість того, щоб кордонам нічого не загрожувало, і країни Європи могли покладатися на домовленості, зокрема щодо недоторканості кордонів і відсутності агресії одних країн проти інших.

Глава німецького уряду також запевнив, що Німеччина зробить все від себе залежне для підтримання спільної безпеки, у тому числі в рамках НАТО. При цьому він зауважив, що союзники по Альянсу та Європа можуть не сумніватися у намірах Німеччини забезпечити «адекватне озброєння» та фінансування Бундесверу.

Байден та Олаф обговорили й інші глобальні проблеми, такі як боротьба з пандемією коронавірусу та загроза зміни клімату.

Коментарі

Інші новини по темi