Повідомити про помилку

Байден: якщо Росія нападе на Україну, ми готові заплатити будь-яку ціну та відповімо сильно

15 лютого 2022 23:04
Події
views 660
shares 7
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У вівторок, 15 лютого, президент США Джо Байден виступив зі звернення щодо ситуації з безпекою навколо України. Він заявив, що Росія все ще може напасти на нашу країну та підкреслив, що відведення російських військ від України поки не зафіксовано.

При цьому американський лідер сказав, що Штати готові і до дипломатії, і до рішучої відповіді на можливу агресію РФ. Звернення Байдена з оновленою інформацією про поточну обстановку було опубліковано на YouTube-акаунті Білого дому.

«Якщо Росія нападе на Україну, ми захищатимемо свободу і готові заплатити будь-яку ціну. Ми відповімо сильно», – сказав він.


Він також погрожував Росії важкими санкціями, зокрема проти фінансових інституцій. За його словами, у разі агресії проти України газопровід «Північний потік-2» не буде завершено. При цьому Байден зазначив, що можливі нові санкції Заходу проти РФ вдарили б по США, спричинивши зростання цін на пальне.

Байден також заявив, що США не хочуть прямої конфронтації з Росією, але якщо під російський удар в Україні потраплять американці, Вашингтон реагуватимуть.

Коментарі

Інші новини по темi