Повідомити про помилку

Джо Байден обрав кандидата на посаду посла в Україні, — Bloomberg

31 січня 2022 21:44
Політика
views 761
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден обрав кандидата на посаду посла в Україні. Ним стала Бріджит Брінк.

Про це повідомляє журналістка Bloomberg Дженніфер Джейкобс в Twitter.

 

При цьому канал CNN із посиланням на джерела повідомив, що у Києві наразі перевіряють кандидатуру Брінк. В адміністрації Байдена, як зазначається, чекають на офіційне схвалення від Києва. Отримання схвалення від іноземного уряду є частиною стандартного процесу вибору послів і може зайняти від кількох днів до тижнів.

 


Бріджит Брінк обіймає посаду посла Словаччини з 2019 року, до цього працювала в Раді національної безпеки США. Також вона мала посади у Сербії, Узбекистані та Грузії.

 

Раніше послом США в Україні була Марі Йованович. У травні 2019 року її відкликали у Вашингтон – вона залишила посаду на вимогу Дональда Трампа, тодішнього президента країни. Після цього США не мали постійного посла в Україні. Останні півтора року в посольстві у Києві працює лише Крістіна Квін на посаді тимчасової повіреної.

 

Видання Foreign Policy з посиланням на свої джерела повідомляло, що затримка із призначенням посла в Україні на цілий рік із початку президентства Байдена збентежила та розлютила деяких досвідчених дипломатів та спостерігачів за Європою.

Коментарі

Інші новини по темi