Повідомити про помилку

У посольстві США в Україні підтримали нашу державу після використання Bayraktar на Донбасі

29 жовтня 2021 18:53
Події
views 328
shares 4
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У посольстві США в Україні підтримали нашу державу після використання Збройними силами турецького безпілотника Bayraktar на Донбасі та звинувачень Росії. Там заявили, що підтримувана РФ сторона неодноразово застосовувала артилерію та безпілотники проти українських сил, порушуючи Мінські домовленості. Відповідна заява була опублікована 29 жовтня на сторінці американського посольства у Facebook.

«Ми закликаємо обидві сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися умов угоди про припинення вогню, але давайте будемо ясними — сторона, яка підтримується Росією, неодноразово використовувала гаубичну артилерію та безпілотники проти українських сил, прямо порушуючи посилені заходи, узгоджені минулого року, і нещодавно вбила українського військового„, – йдеться у заяві американської дипмісії.


Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше застосували на Донбасі ударний дрон «Байрактар», куплений у Туреччини. Наступного дня повноважний представник РФ у Тристоронній контактній групі з Донбасу Борис Гризлов заявив, що Київ намагається спровокувати Донбас на поновлення бойових дій.

Туреччина успішно використовувала ці БПЛА у Сирії, а Азербайджан – у війні з Вірменією під час витіснення вірменських військових формувань з Нагірного Карабаху. Представник міністерства закордонних справ Німеччини Андреа Сассе заявила про занепокоєння через те, що українські військові вперше застосували безпілотники Bayraktar на Донбасі.

Тоді ж посол України у Німеччині Андрій Мельник відповів офіційному Берліну на «занепокоєння», заявивши, що Україна має право на самооборону.

Коментарі

Інші новини по темi