Повідомити про помилку

Байден передав повноваження віцепрезиденту через операцію

19 листопада 2021 18:36
США
views 1512
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише CNN.

Президент США Джо Байден тимчасово передав свої повноваження віцепрезиденту Камалі Гарріс під час планового медичного обстеження.

Псакі стала першою жінкою в історії США, яка отримала президентські повноваження.

Білий дім оголосив, що Байден піде під наркоз, щоб пройти колоноскопію в Національному військово-медичному центрі Уолтера Ріда, що робить Гарріс першою жінкою, яка має повноваження президента.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі 19 листопада опублікувала заяву, в якій стверджується, що «віцепрезидент буде працювати зі свого офісу в Західному крилі протягом цього часу».

Псакі додала, що Білий дім оприлюднить «письмове резюме» фізики Байдена пізніше вдень. Згідно зі звітом Білого дому, Байден увійшов до Волтера Ріда трохи раніше 9 ранку (16:00 за Києвом).

Колишній президент Джордж Буш-молодший двічі передавав повноваження своєму віцепрезиденту Діку Чейні, проходячи подібну процедуру протягом двох термінів перебування на посаді, кожен раз на трохи більше двох годин. Батько Буша, Джордж Буш-страший виконував обов'язки президента близько восьми годин у 1985 році, коли був віцепрезидентом за президентства Рональда Рейгана, який переніс операцію через рак товстої кишки.

Можливість тимчасово передавати повноваження за допомогою листа керівникам Палати представників і Сенату була введена в дію через 25-ту поправку, ратифіковану в 1967 році.

У своїй книзі, опублікованій на початку цього року, колишній прес-секретар Білого дому Стефані Грішем твердо натякає на те, що несподіваний візит колишнього президента Дональда Трампа до Волтера Ріда в 2019 році, який викликав припущення про те, що він хворий, був просто для звичайної колоноскопії (не називаючи процедуру). Вона написала, що Трамп не хотів, щоб було відомо, що він буде виконувати цю процедуру, частково тому, що він відмовився передати владу віцепрезиденту Майку Пенсу навіть на короткий проміжок часу, а частково тому, що він не хотів бути висміяним телеведучими.

Коментарі

Інші новини по темi