Повідомити про помилку

Байден планує балотуватися на другий термін — WP

21 листопада 2021 14:47
Політика
views 203
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в матеріалі The Washington Post.

Президент США Джо Байден та члени його найближчого оточення останніми днями запевнили своїх союзників, що він планує балотуватися на переобрання у 2024 році, кажуть журналісти.

Оточення діючого президента вживає заходів, щоб відвернути занепокоєння з приводу можливості 79-річного президента провести майбутню кампанію та зростання страхів демократів щодо майбутнього повернення республіканців до влади.

Нагадаємо, до наступних виборів президента США залишилось 3 роки. Проміжні вибори у штаті Вірджинія, в якому Байден переміг на виборах торік з 10% відривом засвідчили зниження популярності як самого президента так і його партії. Переміг республіканець. До дня виборів їх називали референдумом з приводу президентства Байдена, а він сам висловлював впевненість у перемозі кандидата-демократа.

Журналісти вважають, що сигнали адміністрації Байдена частково спрямовані на те, щоб зруйнувати припущення багатьох демократів про те, що президент може не претендувати на переобрання з огляду на його вік і падіння рейтингу.

Демократична спільнота стурбована після 6-місячного періоду, коли національний рейтинг Байдена впав до 40% на тлі боротьби з пандемією та інфляції.. Водночас республіканські ЗМІ, зокрема Fox News малюють Байдену 36% підтримки.

«Єдине, що я чув, він планує знову балотуватися. І я радий, що це так„, — сказав колишній сенатор і друг Байдена Кріс Додд.

Коментарі

Інші новини по темi