Повідомити про помилку

Байден заявив, що США не спрямовуватимуть в Україну свої війська у разі вторгнення РФ

8 грудня 2021 20:30
Політика
views 793
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сполучені Штати Америки не надсилатимуть в Україну своїх військових для захисту від можливого вторгнення Росії на територію нашої держави. Натомість країні пригрозили економічними санкціями.

Про це сказав глава США Джо Байден у середу, 8 грудня, у Білому домі, відповідаючи на запитання журналістів щодо його переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним, які відбулися напередодні, передає 
CNN.

«Цього немає на столі (відправлення військ. – Ред.). У нас є моральне зобов'язання та юридичне зобов'язання перед нашими союзниками по НАТО, якщо вони нападуть відповідно до статті 5, це священне зобов'язання. Це зобов'язання не поширюється на... Україну», – передає слова Байдена CNN.


Байден має на увазі положення, яке гарантує колективний захист будь-якій країні-члену НАТО, Україна не є членом Альянсу.

Байден також сказав, що натомість попередив Путіна, що введе санкції, «яких він ніколи не бачив», якщо масове нарощування російських військ на кордоні з Україною переросте у напад.

«Я був дуже прямолінійний. Не було різких слів. Я був ввічливий, але ясно дав зрозуміти: якщо він справді вторгнеться в Україну, будуть серйозні наслідки. Серйозні наслідки. Такі економічні наслідки, яких він ніколи не бачив та ніколи не відчував„, – заявив Байден.

Коментарі

Інші новини по темi