Повідомити про помилку

Джо Байден зателефонує Володимиру Зеленському 9 грудня

8 грудня 2021 10:29
Політика
views 273
shares 24
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент США Джо Байден 9 грудня зателефонує президенту України Володимиру Зеленському, повідомив на брифінгу в Білому домі радник американського лідера з національної безпеки Джейк Салліван. 

«Байден та Зеленський проведуть розмову в четвер у розвиток переговорів між Зеленським та (держсекретарем США Ентоні) Блінкеном», – поінформував Салліван.


За його словами, Україна була головною темою розмови президентів США та РФ.

«Він прямо сказав президенту Путіну, що в разі подальшого вторгнення Росії в Україну США та наші європейські союзники дадуть відповідь рішучими економічними заходами. Було багато компромісів, не було розмахувань пальцями, але президент чітко розумів, на чому наполягають США», — сказав Салліван.

Водночас у Білому домі запевнили, що Байден не давав Путіну зобовʼязань, що Україна залишиться поза НАТО, і заявив, що ніхто не має права диктувати НАТО, кого не слід приймати до Альянсу.

Також Салліван зауважив, що найближчим часом Байден проведе окремі переговори за результатами саміту з президентом Франції Емманюелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, премʼєр-міністром Італії Маріо Драгі та премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Коментарі

Інші новини по темi