Повідомити про помилку

Француз звинуватив колишнього намісника Києво-Печерської Лаври у зґвалтуванні

2 січня 2022 23:18
Події
views 5037
shares 33
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про зґвалтування архімандритом УПЦ МП Ахілою Шахтаріним француз написав у Facebook. Пізніше про інцидент він розповів у сюжеті ТСН.

Ніколя Імбер приїхав до Києва у листопаді 2021 року. Він читав лекції у КПІ, а паралельно писав статтю «про церковний розкол в Україні».

За словами самого Імбера, 28 грудня, коли він мав тяжку лихоманку, попросив притулку у знайомого архімандрита Києво-Печерської Лаври Ахіли Шахтаріна.

Ахіла Шахтарін у 1992-1994 роках був в.о. намісника Києво-Печерської Лаври.

Француз звинувачує його у зґвалтуванні. Він стверджує, що той напоїв його алкоголем та почав чіплятися вночі. Сам Імбер пояснює, що в нього була лихоманка і він просив допомоги. Ахіла запропонував йому лягти в одне ліжко, щоб тому не було холодно, а потім почав домагатися. 

Француз оприлюднив переписку із Ахілою після нічних домагань: 

30 грудня аспірант отримав позитивний тест на коронавірус. 

Він має залишатись в Україні щонайменше до 8 січня.

В Києво-Печерській Лаврі заявили, що не чули про інцидент та порадили французу звернутись до поліції. Той так і зробив. У коментарі ТСН Імбер розповів, що правоохоронці попередили його про довготривалість процесу розслідування.

Водночас він звернувся до Московського патріархату.

«Ніхто не відповідав. Отець Микола Балашов, заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату, прочитав моє повідомлення та не відповідав„, – уточнив аспірант.

 

Коментарі

Інші новини по темi