Повідомити про помилку

В окупованому Криму хвиля арештів: в невідомому напрямку вивезли заступника голови Меджлісу

4 вересня 2021 14:03
Крим
views 76
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

4 вересня о 7 ранку ФСБ прийшло з обшуком до Нарімана Джеляля. Під час обшуку сім'ю Нарімана ізолювали в одній з кімнат його будинку. Після цього першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу вивезли в невідомому напрямку.

Вранці Джеляль написав на своїй сторінці в Facebook інформацію про обшуки у інших людей, які проходили вночі.

Він розповів, що близько першої години ночі в селі Першотравневе Сімферопольського району в будинку Ахтемова Азіза 1996 року народження російська поліція провела обшук.

«Як і у випадку з Ельдаром Одамановим, нібито у зв'язку з якимось вибухом в селі Перевальне Сімферопольського району. Після обшуку Азіза відвезли. Його місцезнаходження на даний момент невідоме», — написав Джеляль.

Читайте також. Олександр Коваленко: Похищение Наримана Джелялова очередное преступление оккупантов в Крыму это вызов Крымской платформе

«Країна-окупант вкотре вдається до переслідування та залякування кримських татар. Обшуки у помешканнях громадян України є грубим порушенням международных норм, зокрема статті 5 Конвенції про захист прав людей і основоположних свобод, відповідно до якої кожній людині гарантується право на особисту недоторканність, та статті 8 Конвенції — право на повагу до приватного і сімейного життя», — прокоментувала викрадення уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Інформацію про викрадення підтвердив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Наріман Джелял перебуває в будівлі „Управління ФСБ Росії у Республіці Крим і місті Севастополі“, — зазначив голова Меджлісу.

„Місцезнаходження заарештованих вчора і сьогодні Ельдара Одаманова і Азіза Ахтемова невідомо до теперішнього часу. Адвокати і родичі затриманих, місцезнаходження яких приховується каральними органами, справедливо вказують на те, що карателі можуть застосовувати до них тортури з метою отримання потрібних їм «зізнань», — додав Чубаров.

Голова Меджлісу наголосив, що лише за останню добу — 3 та 4 вересня — російськими карателями  затримано 5 кримськотатарських активістів в окупованому Криму.

Коментарі

Інші новини по темi