Повідомити про помилку

ВАКС заарештував «слугу» Трубіцина

11 лютого 2022 22:51
Події
views 675
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє Центр протидії Корупції та журналіст Олег Новіков.

11 лютого слідча суддя Наталія Мовчан частково задовольнила клопотання САП і заарештував депутата Київської міської ради зі «Слуги народу» Владислава Трубіцина на 60 діб з альтернативою застави в 14,886 млн гривень.

Зауважимо, НАБУ та САП про сили Трубіцину СІЗО з альтернативою застави у 24,81 млн грн.

Прокурор САП у засіданні розповів, що підозрюваний Трубіцин ще до затримання почав вживати заходів конспірації. 9 лютого він свій телефон відключив, а замість нього отримав від невстановленої особи у приміщенні Оболонської райдержадміністрації Києва інший телефон, повністю чистий і з іншою СІМ-картою. Тобто, на думку прокурора, вже перешкоджав слідству.

На суді сторона обвинувачення зазначила, що Трубіцин одержав від Анатолія Ліфа (ймовірно, родич підозрюваного Іллі Ліфа) позику в розмірі 8,1 млн грн. Це зазначено в декларації за 2020 рік.

Нагадаємо, 9 лютого Владислава Трубіцина викрили на хабарі у майже півтора мільйони грн. Він з спільниками вимагав хабаря за дозвіл на побудову МАФу.

Станом на зараз, Вищий антикорупційний суд узяв під варту неофіційного помічника депутата Київради від «Слуги народу» Владислава Трубіцина Іллю Ліфа. Альтернатива – 2,48 млн грн застави. У разі внесення покладуть низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Також суд заарештував заступника директора комунального підприємства «Київська спадщина» Дмитра Ковальчука. Альтернатива – 1,48 млн грн застави. Перелік обов'язків той самий.

Коментарі

Інші новини по темi