Повідомити про помилку

Суд продовжив домашній арешт Медведчука ще на 2 місяці

2 вересня 2021 17:50
Події
views 148
shares 14
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт народного депутата Віктора Медведчука ще на 60 діб. Рішення було прийнято 2 вересня.

Раньше голова політради «Опозиційної платформи — За життя», народний депутат Віктор Медведчук заявив, що суд у його справі цілком перебуває під впливом і в повній залежності нинішньої влади в особі президента Володимира Зеленського.

«Процесуальні порушення тривають, причому робляться вони масово, особливо напередодні сьогоднішнього судового засідання, яке ознаменувалося тим, що за кілька днів до цього судового засідання було оголошено про завершення судового слідства незважаючи на те, що терміни його продовжені до середини листопада поточного року. Зроблено це було все на догоду і в ознаменування для того, щоб продемонструвати до свята Дня Незалежності „величезну, об'ємну“, а я називаю роботу з незаконного кримінального переслідування з боку прокуратури та органів слідства. І ось сьогодні буде розглядатися в черговий раз клопотання про продовження запобіжного заходу, більше того, яке складено з порушенням закону, яке, на мій погляд і з точки зору захисту, яка захищає мене, є таким, яке не може бути задоволене, але суд його розглядає. І ми розуміємо сьогодні про те, що суд знаходиться в повній залежності і під впливом влади, і тому говорити і очікувати справедливого рішення фактично не доводиться. Але це не означає, що хтось опустив руки. Боротьба триватиме, ми боремося за закон, за дотримання Конституції, за те, щоб правда восторжествувала», — зазначив політик.


Його адвокат Дмитро Лойфман, виступаючи в суді, підкреслив, чергова постанова, яку надали суду прокурори у справі голови політради «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука — це продовження спроб фальсифікувати справу опозиційного політика.

«Стороною обвинувачення систематично фальсифікувалися докази з єдиною метою — притягнення Віктора Медведчука до відповідальності саме через його політичну діяльність. Про це свідчить навіть це клопотання, яке подали, вже коли досудове розслідування завершено», — додав адвокат.

Нагадаємо, нещодавно підозрюваному у державній зраді нардепу від прокремлівської ОПЗЖ Віктору Медведчуку вручили клопотання про продовження домашнього арешту на два місяці.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi