Повідомити про помилку

Через «податок на гугл» ціни в App Store по Україні зросли на 20%

13 січня 2022 14:51
Економіка
views 547
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає AIN.UA.

Зазначається, що нещодавно прийнятому і підписаному законі про «податок на гугл», який зобов'язує іноземні онлайн-сервіси, якими користуються українці, на кшталт Facebook, Netflix, Steam та сервісів Apple та Amazon, платити податок у 20%.

Підвищення цін на платформі очікується протягом декількох наступних днів (13-14 січня). Таким чином компанія закладає обов'язкову сплату податку на додану вартість (20%) згідно оновленого податкового законодавства.

Водночас ціни не підвищать для підписок з автоматичним поновленням, наприклад – Apple Music.

«Щойно ці зміни набудуть чинності, розділ Ціни та доступність у розділі „Мої програми“ буде оновлено. Ви можете будь-коли змінити ціни на свої програми та покупки в додатках (включаючи підписки з автоматичним поновленням) у App Store Connect. Якщо ви пропонуєте підписку, ви можете зберегти старі ціни для наявних передплатників„, — розповіли у Apple.

Так званий закон про «податок на гугл» зобов'язує інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати 20% ПДВ до українського держбюджету. Водночас він прибрав з законодавства норму про сплату українцями 20% ПДВ за купівлю реклами у нерезидентів. 

Нові норми набули чинності 1 січня 2022 року.

Відповідний закон почав діяти 1 січня 2022 року, проте eBay, Amazon, Meta (Facebook), Google та інші технологічні компанії повідомили про збільшення вартості послуг ще в грудні 2021 року.

Коментарі

Інші новини по темi