Суд також продовжив на 2 місяці дію запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту для підозрюваної Юлії Кузьменко і дію особистого зобов'язання для підозрюваної Яни Дугар.

«Як ми і казали у 2019 році, все це — неправда, все це сфабриковано. Зараз це вже надто явно, ніхто в цьому не сумнівається», — зазначив після засідання Антоненко.

Також суд підтримав клопотання захисту та дозволив повернути Кузьменко особисті речі, які було вилучено раніше. Натомість аналогічне клопотання щодо Дугарь судді не підтримали.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху машини. Він їхав на ранковий радіоефір своєї програми. До грудня 2019 року у слідства не було жодного офіційного підозрюваного. При цьому розслідування вбивства Шеремета високопосадовці публічно називали «справою честі».


12 грудня 2019 року глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета – це військовий Сил спеціальних операцій ЗСУ та музикант Андрій Антоненко, лікарка «Охматдиту», волонтерка і дитяча хірургиня Юлія Кузьменко на псевдо «Лиса», а також військова лікарка Яна Дугарь. Слідство припускало, що вибухівку закладала Кузьменко, разом з нею був Антоненко, а Яна Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Шеремета. У ході слідства слідчі змінили підозру Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь.

30 квітня Шевченківський райсуд Києва відпустив обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під цілодобовий домашній арешт. Захист Андрія Антоненка не виключає, що клопотатиме про виплату підзахисному компенсації за його утримання в СІЗО.