Повідомити про помилку

Відео з мережі: один чоловік проголосував онлайн на «виборах» в Думу замість бюджетників «ЛНР»

20 вересня 2021 11:51
ЛНР
views 529
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В мережу виклали відео, як «централізовано» віддавали голоси на виборах до російської Думи за жителів окупованого Алчевська.

Чоловік оперує ексель-таблицями, в яких імена Алчевських бюджетників, адреси електронної пошти, паролі до них, а також номери та серії російських паспортів.

Люди, чиї дані він вбиває для голосування за партію Путіна — це нібито працівники так званого «Алчевського центру культури і народної творчості ЛНР».

Він вводить дані бюджетників та голосує за «Єдину Росію».

Чоловік на відео знімає екран комп'ютера, заходячи в акаунти різних людей на сайти «Госуслуги» і ставлячи за них галочки в бюлетенях на користь «Єдиної Росії».

В кінці відео автор каже, що система добре захищена: «Сторонньому практично неможливо проголосувати, якщо не знати паролів і логінів».

Раніше в мережі вже з'являвся список співробітників Центру та їх родичів: він частково відрізняється від показаного в відео: стверджувалося, що цих людей будуть вивозити для голосування в РФ.

Нагадаємо, що російський Центрвиборчком запровадив електронне голосування в Ростовській області, куди приписані жителі окупованих районів Донеччини та Луганщини з російськими паспортами.

Раніше з'являлися повідомлення про їх масове підвезення на фізичні виборчі дільниці в Ростовську область.

19 вересня член Ради при президенті Росії з прав людини і виконавчий директор агентства «Росія сьогодні» Кирило Вишинський заявив, що понад 150 тисяч жителів Донбасу з російськими паспортами нібито проголосували дистанційно на виборах в Державну думу РФ. Про це передає російський ТАСС.

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба раніше заявив, що держава фіксуватиме порушення на «виборах», які Росія проведе на окупованих територіях.

«Ще раз наголошу, що, згідно з міжнародним правом, єдиний статус, яким володіє Росія в Автономній Республіці Крим та окремих районах Донецької та Луганської областей, – це держава-окупант, і те, що вона робить, організовуючи там свої національні вибори, є порушенням міжнародного права. У зв'язку з цим ми будемо реагувати за вже відпрацьованою схемою: будемо фіксувати ці порушення, звертатися до партнерів„, — сказав міністр. 

Міністр пов'язав проведення псевдовиборів та відкликання Росією місій ОБСЄ на російсько-українському кордоні з окупованими територіями ОРДЛО.

«Відсутність цих місій сприяє якраз зусиллям Росії із влаштування цих „виборчих каруселей“, підвезення виборців для створення ефекту волевиявлення людей„, – сказав міністр.

Після підрахунку понад 85% бюлетенів «Єдина Росія» отримує майже 50% голосів за партійними списками. Крім того, 195 представників цієї партії, за даними ЦВК, лідирують по одномандатних округах. У сукупності це дає приблизно 315 із 450 мандатів у новій Держдумі. Це менше, ніж було у «Єдиної Росії» раніше, але більше, ніж необхідні для конституційної більшості 300 місць.

Коментарі

Інші новини по темi