Повідомити про помилку

Київський адвокат підробив документи і заволодів двома квартирами

28 вересня 2021 16:33
Події
views 1025
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Київському адвокату повідомили про підозру в шахрайстві за привласнення нерухомості на підставі підроблених документів. Протягом 2018-2019 років підозрюваний разом зі спільниками підробив документи на дві квартири, що належали померлим особам. Про це повідомляє Прокуратура Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018-2019 років підозрюваний та невстановлені слідством особи підробили правовстановлюючі документи на дві квартири у м. Києві, що належали померлим особам. У подальшому на підставі цих документів адвокат заволодів вказаними квартирами. При цьому однією з квартир адвокат заволодів, використовуючи паспортні документи власного клієнта без відома останнього та надалі з метою отримання прибутку від продажу одержаного в шахрайський спосіб майна, відчужив її на користь третіх осіб.


Таким чином шахрайськими діями групи осіб, до якої входив підозрюваний, завдано шкоду спадкоємцям на загальну суму понад 2,5 млн гривень.

Наразі керівником Київської міської прокуратури погоджено повідомлення про підозру адвокату та вирішується питання про обрання останньому запобіжного заходу.

З метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні на вказані квартири окружною прокуратурою накладено арешт.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Інші новини по темi