Повідомити про помилку

У Техасі відновили заборону на аборти з 6 тижня вагітності

10 жовтня 2021 14:51
Події
views 125
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає ВВС.

У вересні адміністрація президента США Джо Байдена подала до суду на штат Техас через закон, який набрав чинності 1 вересня.

Документ забороняє переривання вагітності приблизно після шостого тижня і не робить винятків навіть для випадків, пов'язаних зі зґвалтуванням або інцестом.

Закон дозволяє будь-якій людині позиватися в суді на того, хто зробив або допоміг зробити аборт після виявлення серцевої діяльності плоду.

Рішення апеляційного суду дозволить судам штату Техас продовжувати приймати подібні позови.

Відповідний закон викликав збурення в американському суспільстві.

2 жовтня у США пройшли демонстрації: у понад 600 містах країни майже 200 правозахисних організацій провели «жіночі марші» проти суперечливого закону. Про це розповідає DW.

На вулицях Вашингтона в марші взяли участь близько 10 тисяч учасників. Під гаслами на кшталт «Руки геть від мого тіла!» вони влаштували ходу до будівлі Верховного суду. Деякі активісти тримали в руках плакати зі словами «Моє тіло, моє рішення, моє право». на вулицях Вашингтона в марші взяли участь близько 10 тисяч учасників. Організатори акцій заявили, що спільно виступають за «країну, де аборт не лише легалізований, а й доступний, недорогий і нестигматизований».

 

 

 

Коментарі

Інші новини по темi