Повідомити про помилку

В Україні будуть досліджувати упровадження 5G

10 серпня 2021 17:00
Події
views 194
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України проведе дослідження 5G-частот в країні. Відповідне рішення схвалив Кабмін. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.


«Результати дослідження дозволяють розпочати розгортання мереж п'ятого покоління у діапазоні 700 МГц., оскільки для стабільного функціонування цього стандарту зв'язку необхідно провести науково-технічне вивчення можливості використання обладнання для обслуговування спеціальних абонентів спільно з користувачами звичайного мобільного зв'язку»
, – коментує Голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.


Після проведених досліджень Мінцифри, Адміністрація Держспецзв'язку та НКРЗІ мають встановити плату за користування радіочастотним ресурсом.


Запровадження 5G в Україні дозволить розвантажити наявний частотний ресурс та уникати проблем зі зв'язком, адже швидкість інтернету п'ятого покоління щонайменше вдвічі більша ніж 4G. Окрім цього, 5G – це так званий «інтернет речей», який дозволяє впроваджувати Smart City-технології у містах, а ще надає широкі можливості застосування у медицині, безпеці дорожнього руху тощо.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України відтермінував впровадження 5G у країні через недостатнє фінансування робіт.

Раніше уряд ухвалив план заходів щодо впровадження в Україні системи мобільного зв'язку п'ятого покоління.

Коментарі

Інші новини по темi