Повідомити про помилку

Найманці РФ збільшили кількість обстрілів: що відбувається на Донбасі

19 лютого 2022 12:43
Події
views 1462
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Загострення на Донбасі триває третій день, під обстрілами окупантів десятки населених пунктів. Бойовики проводять евакуацію жителів ОРДЛО в Росію, а також оголосили мобілізацію.

В зону ООС прибули нардепи

Як повідомляє прес-служба «Слуги народу», сьогодні на Донбас прибули голова фракції СН Давид Арахамія, очільник комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, народні депутати Юрій Мисягін та Мар'яна Безугла. Цю поїздку напередодні анонсував секретар РНБО Олексій Данілов.

Ситуація в ОРДЛО

Бойовики продовжують вивозити жителів ОРДЛО в Ростовську область Росії. У самій же Ростовській області вже оголосили НС через «біженців». Крім того, повідомляється, що пункти пропуску на кордоні працюють тільки на в'їзд в РФ.

Через обстріли зупинено чотири фільтрувальні станції, які забезпечують водою населені пункти Донбасу. За даними ДСНС, внаслідок обстрілів населених пунктів вчора було пошкоджено 9 житлових будинків у Донецькій області та два приватних житлових будинки та адмінбудівлю — у Луганській області. Крім того, в результаті обстрілу постраждали два співробітники ДСНС.

Де були обстріли 19 лютого:

- Новотроїцьке – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

- Гранітне та Новоселівка – з артилерії калібру 122 мм.

- Старогнатівка – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

- Болотене – з мінометів калібру 82 мм.

- Водяне – з мінометів калібру 120 мм.

- Широкине – з мінометів калібру 120 мм.

Під обстріл найманців РФ також потрапило Новолуганське у Донецькій області. З'явилися кадри наслідків ударів 122-мм артилерії по населеному пункту.

Знову під вогнем опинився і КПВВ «Щастя», його обстріляли з мінометів 82-го калібру, влучили у вантажівку ЗІЛ-131.

Водночас російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію, відкривши вогонь із важкого озброєння по власних позиціях у районі населеного пункту Пікузи. Про це повідомляє Оперативно-тактичне угруповання «Схід» у Facebook.

«Близько 4:00 ранку розпочався обстріл позицій українських захисників у районі населеного пункту Водяне з напрямку населеного пункту Заїченко. За даними розвідки, одночасно з цим були зафіксовані розриви у районі населеного пункту Пікузи. Це свідчить про те, що окупаційні сили намагаються видати обстріл своїх позицій за вогонь у відповідь наших військових», – ідеться в повідомленні.

Окрім того, на Донеччині зафіксували проліт ворожого безпілотника, який перетнув лінію зіткнення.

«Військовослужбовці Об'єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації», – зазначили у штабі ООС.

Зведення ООС

Станом на 9 ранку 19 лютого на Донбасі зафіксовано 19 обстрілів. Крім того, в Донецькій області зафіксовано проліт безпілотника бойовиків з перетином лінії зіткнення. Як повідомляють у штабі, ймовірно це безпілотник «Орлан-10». В результаті обстрілу один український військовий загинув.

Що говорять у світі

Президент США Джо Байден вчора виступив з терміновим зверненням щодо ситуації в Україні, де заявив, що Путін прийняв рішення про напад на Україну. При цьому, Байден зазначив, що поки Путін не пішов на цей крок шлях до дипломатії залишається відкритим.

Також у Єлисейському палаці анонсували дзвінок президента Франції Еммануеля Макрона українському лідеру Володимиру Зеленському. Телефонні переговори мають відбутися сьогодні. Після розмови з Зеленським Макрон планує зателефонувати Путіну.

Коментарі

Інші новини по темi