Повідомити про помилку

Вакциновані громадяни віком від 60 років зможуть витратити «ковідну тисячу» на комунальні послуги

14 лютого 2022 14:18
Економіка
views 1487
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Від сьогодні, 14 лютого в Україні одна з категорій українців зможе оплатити комунальні послуги за «ковідну тисячу». Мова йде про людей віком від 60 років. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram.

«Від сьогодні люди старші 60 років можуть оплатити комунальні послуги з коштів „єПідтримки“. Термін, коли ви можете витратити 1 000 грн, теж збільшився. Уже не 4 місяці, а 9», — написав міністр.

Також, українці зможуть отримати «1000 грн за вакцинацію» готівкою. Громадяни, які не мають смартфонів і не користуються додатком Дія, зможуть подати звернення вже навесні або влітку.


Альтернативний офлайн-режим видачі коштів буде реалізований з квітня до вересня 2022 року. Про це йдеться у постанові Кабміну.


Над механізмом вже почали працювати у Міністерстві цифрової трансформації України. Його мають реалізувати вже цього року.

Як оформити єПідтримку?


- Відкрити спеціальну картку в одному з банків-партнерів, для цього необхідно стати клієнтом банку;


- оновити програму Дія;


- перейти в меню «Послуги» та вибрати єПідтримка;


- подати заявку та чекати на зарахування коштів.


Українці також можуть витратити «тисячу від Зеленського» на книги, квитки до театрів, кінотеатрів або концертів, квитки на літаки та потяги (тільки в межах країни). А також на абонементи до фітнес-клубів або відвідування спортзалів.

Коментарі

Інші новини по темi