Кількість хворих на коронавірус невпинно зростає з кожним днем. Хоча, на думку головпокороні Ляшка, — у нас не те, що другої, у нас взагалі ніяких хвиль не було. Просто поступове збільшення хворих. Ми ж майстри спорту по боротьбі з коронавірусом.

Такі да – може ми графіки розглядаємо не тим боком? Чи цифри у 5 тис. хворих щодня – це норма? А поступове зростання – це коли за два тижні зростання від 3,5 тис. до 5,8 тис., так?

Можна не визнавати хвилю – але проблема існує. І її треба якось вирішувати. Причому ключове слово в останньому реченні не «вирішувати», а «якось».

Але – щоб не так, як минулого разу. Бо почнуться протести. Тим більше, що рейтинги у влади уже не дає такі можливості як були у березні. Та і настрої у населення зовсім інші.

Тому, треба так, щоб не чіпляло економіку. Не довго думали – і вирішили тотально закрити всі школи на канікули, а студентів – перевести на дистанційку. Але в мене питання — відколи це недовчені діти і деградація покоління несе якісь економічні вигоди? І коли ми перестанемо думати виключно сьогоденням? Чи це щоб наступне покоління було як у рекламі житомирської «слуги народу» — «освіДченНим»?

І тут ніби все «нормально». Бо ми звикли жити у борг, який віддавати наступним поколінням. Про завтра ніхто не думає. Після нас хоч потоп.

Але є і інші наслідки такого рішення. Наслідки, де не складна многоходовочка, а проста однокрокова технологія. Політична. І влада, яка пишалась своєї технологічною перемогою у 2019 році, мала б це розуміти.

Бо відправити студентів на дистанційне навчання – це втратити голоси молодого виборця. Сотні тисяч голосів поїдуть з гуртожитків до батьків — туди, де не будуть голосувати.

І тут скупа сльоза щастя прокотилась по щоці керівництва ОПЗЖ. Бо саме ця партія виграє від цього «геніального» рішення. Бо у кого точно немає молодого виборця – так це у неї.

Якщо тут і була якась технологія у влади, то це — технологія «зроби хоч щось».

А десь у загашнику ще лежить папочка «карантин вихідного дня». З цієї ж серії – «створити видимість активної протидії коронавірусній інфекції».

На початку епідемії, мені розповіли розробку «японських вчених» (британські, мабуть, вже заморились робити винаходи). Так ось «виявляється» коронавірус виявляється активується від телефонного дзвінка. Тому – я продовжу ідею – хай він активується від написання ганебних постів на нашу владу. І взагалі – давайте, зрозуміло, у межах боротьби з коронавірусом – ще зробимо тотальний карантин на соціальні мережі – тоді ми точно подолаємо хворобу. І рейтинги влади. Але це не точно.

Будьте здорові. Особливо головою.