Маєш вільну хвилинку? Присвяти її теоретичній підготовці, щоби не втрачати час, коли роздумувати буде ніколи.
___________

Наприклад, ці прості і корисні поради є у вільному доступі і були отримані за допомогою пошукової системи Google:

«ЯК ГОТУВАТИ ЗЕЛЕНІ ОВОЧІ.

Зелені овочі дуже підступні у приготуванні...
...треба простір, швидкість і киплячу воду...
...переконайтесь, що вода сильно кипить. Коли ви кинете овочі у воду, її кипіння не повинно припинятися.
Час варіння залежить від овочів...
Деякі розумники стверджують, що зелені овочі обов'язково потрібно солити від час варіння... Це неправда.
Ще одне популярне твердження... зелені овочі потрібно варити, не накриваючи кришкою. Втім, усе навпаки.
....головне правило при варінні зелені — безперервно кипляча вода.
Бланшування — коротка обробка продукту парою або кип'ятком. Цей метод ідеально підходить для приготування майже усіх зелених овочів.
...чим швидше ви будете діяти після варіння овочів, тим більш хрусткими вони вийдуть перед подачею. Після того, як зелень приготується, відкиньте її на друшляк, злийте зайву воду, а потім швидко перекладіть у ємкість із дуже холодною водою. Буде навіть краще, якщо додати до овочів лід — така шокова обробка миттєво перекриває процес теплової обробки...»

Також, в якості додаткової літератури, корисно буде почитати «Короткий підручник міського партизана» авторства визнаного світом видатного теоретика Карлоса Марігелли.
https://royallib.com/read/marigella_karlos/brazilskaya_gerilya_kratkiy_uchebnik_gorodskogo_partizana.html#0

З Новим роком!