«Термін „дебіл“, є застарілим і не рекомендуються до використання, оскільки він вийшов за суто медичні рамки і став носити соціальний (негативний) відтінок.»

- Ви должни уважать чужой вибор
- «Я вам нічєго нє должен. Зуб даю.»(с)
- Ви нє імєєтє права оскорблять людей називая іх дєбіламі.
- Я навіть не думав нікого «аскарблять». Не пересмикуйте, плз. Констатація факту не може вважатися образою. Термін «дебіл» означає легку розумову відсталість. Не більше.
- В чьом ви відітє льогкую отсталость?
- Ви хочете сказати, що коли людина обирає президентом Віні Пуха, тільки тому, що він співає з дебілізора веселих пісень хрипким голосом, і смішно їсть мед, то це важка форма?
Я з вами не згоден. Дивіться — ЗЕвиборець не пісає в штани, вміє защіпати гудзики, попадає в рот пляшкою з півасиком. Деякі, навіть опанували табличку множення (частково). Не треба перебільшувати, безумовно, це легка форма.
- Іздєваєтесь!? «Дебіл» — ето оскорбленіє!!.
- Я зрозумів. З розумовою відсталістю згодні, вас саме слово не влаштовує. Давайте буду називати по модньому, по закордонному — "moron". «Земорон», так красивіше?
___________
Ви прослухали уривок спілкування з прихильником одного з кандидатів в президенти України.

ІМХО Чим швидше ̶д̶е̶б̶і̶л̶. морон дізнається, що він ̶д̶е̶б̶і̶л̶ морон, тим краще для країни. Не треба соромитись називати речі своїми іменами. Нічого поганого, чи образливого в самому терміні нема.

«Дебіли здатні до навчання, опановують нескладні трудові процеси, можливе їхнє соціальне пристосування у певних межах. Дебіли нерідко виявляють досить високий розвиток мови, їхня поведінка більш адекватна і самостійна, що деякою мірою маскує слабкість мислення. Цьому сприяють гарна механічна пам'ять, наслідування. В той же час у дебілів наявна слабкість абстрактного мислення, перевага конкретних асоціацій. Перехід від простих до складніших узагальнень для них ускладнений. При дебільності можливе навчання в школі. Особи з дебільністю опановують переважно конкретні знання, засвоєння теорії їм не вдається»
Замініть «дебіл» на «прихильник ЗЕ» і знайдіть хоч одну відмінність.. Отож бо й воно. В чому образа?