Літній борщ, рожевий, з молодим буряком, молодою картоплею і горошком замість квасолі. Вчорашній. Витягаєш його з холодильника. Перед тим як нагріти, кілька ложок з'їдаєш холодними.
Молода картопля з домашньою сметаною і щойно зірваним кропом. Коли вже нема цілих шматків, залишилося на денці лише зіжмакане, все в сметані, виїсти просто звідти ложкою.
Шпарагівка, всмажена у сухарях, наколювати на виделку один стручок і підбирати шматок сухарів, хрустіти.
Банош зі справжньою бринзою, пахучою, більше терпкою, ніж солоною, від якого відчуття, що весь язик чимось обволокло.
Помідор малинівка, порепаний, більший за кулак. Посипати сіллю на крайчиках і вгризатися зубами, забризкуючись соком.
Чорна м'ясиста мелітопольська черешня, розміром з великий палець. З'їсти кілька десятків за хвилину, а потім взяти останню і ще з півхвилини давати їй танути в роті...
А у вас які асоціації зі словами «гастрономічний оргазм»?