Кандидатка в президенти Юлія Тимошенко анонсувала створення воєнного кабінету. Це буде тіньовий кабінет, бо реальний вже є. До нього входить президент, секретар РНБО, прем'єр, очільники МО, МВС, МЗС та ін. Якби Тимошенко у 2016 році не виходила з проєвропейської коаліції, вона б, як керівниця однієї з фракцій більшості, мала б вплив на реальний кабінет. Але сталось так, як сталось.

Тож вона створила тіньовий воєнний кабінет. Амбіційна ініціатива. Хоча ціну її ініціативам ми знаємо. Так, у 2014 році вона ініціювала створення так званого руху опору. Була проведена прес-конференція, створено штаб. На папері. Далі справа не пішла. А чого варті її ініціативи розпочати селянський рух проти ринку землі? Нічого. Бо ніякого руху не створено.

Припустимо, що тіньовий воєнний кабінет від Тимошенко таки буде створено. Що він робитиме, крім критики чинного кабінету і президента? Готуватиметься до … капітуляції. Тобто до поступок Путіну в разі, якщо Тимошенко виграє вибори.

Не секрет, що володар Кремля спить і бачить нового президента в Україні після березня 2019. Прізвище для Путіна не важливе, головне, щоб не Порошенко. Бо діючий президент виявився ефективним державним менеджером і дипломатом. Порошенко швидкими темпами зміцнює армію, відновлює оборонку, згуртовує світову антипутінську коаліцію. Порошенко не поступається у питанні відновлення територіальної цілісності України. З таким договорняк неможливий.

Путін ставить на усіх інших, передує серед яких Тимошенко. Вона поведе Україну новим курсом, прямо до кремлівських башт. Вона сяде за стіл перемовин з сепаратистами з Донбасу (зустріч з Пучдемоном це підготовка з застосуванням технології «вікно Овертона»), як того хоче Путін. Слід зазначити, що одразу після цього санкції з Росії почнуть скасовувати. Цим самим Кремль вже святкуватиме перемогу.

Згадаймо бекграунд цієї кандидатки у президенти. У 2008 – 2009 роках Тимошенко торпедувала поступ України до НАТО і надання нам ПДЧ. Напередодні саміту НАТО у Бухаресті вона відмовилась брати участь у саміті Україна – НАТО та зустрічатись з генсеком НАТО. У своєму виступі на 45-й Мюнхенській безпековій конференції вона застерігала захід від просування в Україну, бо це не сподобається Росії.

Починаючи з 2008 року уряд Тимошенко скорочує фінансування ЗСУ. В період з 2007 по 2009 рік озброєння армії було розпродано. Зокрема тоді продали: 167 БТР і БМП, 57 вертольотів, 67 літаків, 27 танків, 5237 ракетних та артилерійських систем, 525 840 автоматів, 144 млн. боєприпасів. А з 2009 по 2010 рік продали: 72 БТР і БМП, 16 вертольотів, 33 літаки, 128 танків, 775 ракетних та артсистем, 97 669 автоматів, 40 млн. боєприпасів.

Ось для чого Тимошенко потрібний свій воєнний кабінет. Щоб після перемоги на виборах знову блокувати поступ країни в НАТО, послаблювати армію, йти на поступки Путіну, а точніше капітулювати.