#ОМАН

Ситуація з наслідками.
Вчора всім нам стало відомо про те, що президент Володимир Зеленський зустрівся у Султанаті Оман з Юсуф бін Аляві бін Абдалла. Для тих хто не знає, Абдалла це — політик, дипломат, міністр який займається закордонними справами Оману. Султанат Оман — держава у Південно-Західній Азії яка є членом ООН. Детальніше — спочатку від прессекретаря, а потім цілий Офіс Президента України нам повідомили, що туди він полетів рейсовим літаком за власні кошти з родиною. Там у нього заплановані зустрічі на найвищому рівні для обговорення торговельно-економічної співпраці двох країн. Зміцнення дипломатичних відносин та залучення інвестицій в Україну. Можливо ми б не знали нічого про цю «героїчну самопожертву» Зеленського заради України, якби його не зафільмували у найдорожчому 5-зірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel. Мова тут не про гроші, бо я не з тих хто рахує чуже.

Повернемося до зустрічі про котру нам розповіла свита президента. За моїми даними, Абдалла сьогодні виконує обов'язки керівника Султанату через поганий стан здоров'я султана Кабус бін Саїда, що власне буде використовувати президентська свита у якості аргументу. Та мова не про це. Мова про вигоду для України за якою полетів з цілою родиною президент. Звісно, що Султанат Оман має свої досягення, держава з майже 3,5 мільйонами населення за економічною осоновою являється аграрною. Та при цьому головна сільськогосподарська культура — фінікова пальма. Добре розвинута нафтовидобувна інфраструктура, але при цьому банки працюють лише три дні на тиждені і то з 8 ранку до 12 годин дня. Ви спитаєте навіщо це все нам. Відповідаю — я шукаю від цієї зустрічі вигоду для України. Але розуміючи, що Башар Асад був єдиним президентом, з яким зустрічався міністр Оману Юсуф бін Аляві бін Абдалла до зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським — у мене це викликає тривогу.

5e12f08249a17.jpg


А тепер пригадаємо історію кількох днів. США нанесли авіаудар по аеропорту в Багдаді де ліквідували одного з головних генералів повстанського руху країни Іран, Касема Сулеймані який погрожував війною Ізраілю. Після чого Абдалла з яким зустрівся вчора Зеленський, висловив співчуття та підтримав Іран у антиамериканських діях. Далі санкцій Європейського союзу проти Султанату Оман, який внесений до чорного списку:https://ec.europa.eu/commis…/presscorner/detail/…/IP_19_1606. І та історія про зміцнення дипломатичних стосунків між Україною та Оманом, яку нам розказала свита Зеленського. Вони дають таку вигоду, від котрої ми будемо так довго відмиватися, що жодному «путіну» не присниться. Краще б тоді Зеленський після телефонної розмови з Трампом дав команду своєму генпрокурору розслідувати справу де замішаний син Джо Байдена.

Друзі. Я Вам поясню, що відбулося. Володимир Зеленський поїхав відпочивати в Оману. Коли його спалили в найдорожчому готелі. Його свита вирішили написати про державні справи на найвищому рівні. А позаяк українці вже не ведуться на одні слова, то потрібен був доказ. Через кілька годин появилося фото Зеленського з Абдаллою. Можливо й відео рукостискань є, я не досліджував таких деталей. Справа в тому, що зараз не важливою є суть розмови між цими двома політиками. Абдалла уже старий чоловік, йому 85 років і його участь у подібних зустрічах особливо спонтанних являється не більше номінальної. І неважливо скільки коштувала свиті Зеленського ця зустріч 30 чи 50 тисяч доларів. Неважливо, що у бажанні виправдати відпочинок Зеленського, аби лиш не виглядати, як попередник, який доречі відпочиває у відстані близько 2500 тисяч кілометрів від Султанату Оман. Почали з суцільних факапів про самопожертву і закінчили міжнародним скандалом.

Наслідки цієї історії можуть бути непередбачувані. Бо тут бачу кілька версій: по одну сторону стоїть бажання свити показати всім нам «найвеличнішого лідера світу». По іншу сторону вбитий Сулеймані котрий був регулярним відвідувачем Москви і вбивцею американських миротворців. Третя сторона, це — послідовна підтримка керівництвом Султанату Оман політики повстанців в Іраці. Ну і четверта, це — Україна проти якої працює агресивна машина РФ. І виходячи з цього, у мене напрошується ще одна версія. Припустимо, що вчорашня зустріч Зеленського з Абдуллою спонтанно запланувалася. Бо попередньо нам повідомляли, що президент планує новорічні свята проводити в Карпатах, як мінімум до 9-го січня. Тоді виходить, що у результаті американських дій, ця екстренна зустріч могла відбутися лише на догоду одній країні. Це — Російській Федерації, аби показати Трампу, що Зеленський керований ними цілком і повністю. А голка його імпічменту у них.

І все це лише вписується у мою теорію. Росія тримає Зеленського за яйця наскільки міцно, що його дружині навіть немає де торкнутися. Як у свій час тримала попередників, зв'язуючи їх бізнесом і кумами Путіна. Тоді ця історія відкриває нам очі на ілюзію європейськості, яку для нас створили для заспокоєння, а тим часом контролюють дії держави тими проектами, що реалізували на найвищих державних посадах України. Отже всі вони #простоуродці використовують Україну, як розмінну монету.

Щиро ваш
РОМАН РЕВЕДЖУК