Грозові дощі, часом сильні зливи, град та шквали охоплять значну частину нашої території. Карта:

60f6aaa59b836.jpg

Лише крайній південь та Волинь ухиляться від серйозної негоди.

Тому вже сьогодні плануйте завтрашній день, подбайте про захист здоров'я від стрибків атмосферного тиску, не легковажте атмосферними процесами — захистіть себе та своє майно, враховуючи прогноз погоди.

І якщо минулий дощ пройшов у вас рясно, тихо та із словами «тю, а казали...», то це зовсім не означає, що наступного разу, тобто, завтра, буде так само.

Зараз час для класичних синоптичних термінів, які часто розумники використовують для мемів та насмішок — «місцями», «в окремих районах», «подекуди»

Якраз так і буде — місцями може вальнути така несмішна злива, що затопить серйозно, а на сусідній вулиці знову звучатиме «тю, а казали...».

Температура повітря на Заході, Півночі, у більшості центральних областей України становитиме +22+27 градусів.

Навіть на Одещині та Миколаївщині вже почне мінятися повітря у бік свіжішого.

Проте спека ще затримається завтра на Сході, Дніпропетровщині, Херсонщині, в Криму та південному сході,+30+34 градуси. Карта:


60f6aab460f82.jpg

22-го липня спека впаде й там, нарешті)

Кияни! Завтра знову поливатиме дощами та гримітимуть грози. Можливі шквали та град. Температура повітря знизиться до +20 градусів.

Тобто, буде мокро, вітряно і свіжувато.

Сильні зливи та шквали, ймовірно, можуть спровокувати небезпечні наслідки, подумайте, як і на чому краще їхати у справах.

Вже сьогодні подбайте про безпечну парковку для вашого автомобіля, якщо підете вранці з дому, закрийте вікна, щоб не було протягів, не знаю, чи зробить «погоду» парасоля при сильній зливі, яка очікується, проте — візьміть.

Словом, стежимо разом за розвитком цікавої, але непростої синоптичної ситуації.

Більше прогнозів погоди — на сторінці Наталки Діденко https://www.facebook.com/tala.didenko