Ну, тобто невіруючих не існує. Це я мав на увазі. Чому? Тому що всі люди є віруючими. І якщо людина не вірить, наприклад у бога, вона вірить у себе, науку ітд. Тобто якщо не Бог-творець і суддя, то людина робить своїм богом себе, ідеологію, знання ітд. Без чогось вищого, перед чим людина висловлює своє захоплення, вона не не може.

 

Другий аспект, це інформація. Ті люди, які не вірять у священні писання, зокрема не довіряють Біблії, є всеодно віруючими. Чому? Бо світогляд кожної людини базується на віруваннях. І що навіть тих, хто є науковцем? Так! Навіть науковці не можуть перевірити всю інформацію, якою оперують і сприймають частину інформації на віру. Про це цікаво написав Томас Кун у класичній праці «Структура наукових революцій». Наука не можлива без віри, без припущень. І є такі речі, які неможливо перевірити — довести або спростувати експериментом, але вони вважаются науковими. Це історичні моделі, що стосуються походження і розвитку землі. І тут ми не можемо говорити про те що віра в творіння — не наукова, а віра у великий вибух — наукова. Віра у велиий вибух базується не на експерименті, а на інтерпретації фактів, які можна спостерігати сьогодні і також можна дуже легко інтерпретувати на користь творіння. 

 

Якщо ж говорити про світогляд пересічних громадян, то тут віри ще більше. Якщо науковець, ще може проводити якісь досліди, то пересічна людина яка, наприклад, вірить у науку, просто вірить відфільтрованим результатам, які їй подають. Більшість людей не перевіряє факти, якщо чують фейки, а вірять всьому що почули у новинах. Більшість людей взагалі, не перевіряє більшість інформації, яку в них закладають. А просто сприймають як даність. Достатньо про щос говорити, а про щось не говорити — і людина буде вірити в те, що їй сказали.

 

І тут головне питання — кому людина вибирає вірити. Більшіст німців, повірила Гітлеру, більшість наших сусідів вірить відомо кому, більшість людей не буде перевіряти що знаходиться у космосі і чи існує Нова Зеландія. Вони просто вірять. Якщо все перевіряти, не вистачить життя щоб жити. Тому без віри і покладання на авторитети неможливо прожити. Всі ми тією, чи іншою мірою віруючі....

 

Про творіння і молоду землю дивись тут.