Подивилася та послухала цю новорічну промову Зе. Пересилила себе та зробила це просто як людина, яка вже довгий час працює з інформацією як з технологією, яка може легко міняти досвід.

Що вам сказати.

По-перше, це дійсно красиво як картинка та діє на 75 як бальзам на душу. Але з картинкою вся благоліпність й закінчується.

По-друге, це все брехня. Та звичайний постсовок це відчуває вже з початку перших кадрів, де Зе змінюється на фільм зі «звичайними домогосподарками» у пологах та айтішниками, «які мріють поїхати з країни». Це така брехня, що самий тупий дундук замислюється: «рєбзя, а де нас кидануть наступним кроком?»

По-третє. Відчувається «рука кремля» — таке кіно роблять московські політтехнологи своєму фюреру кожен день — у сюжетах новин, а не тільки на новий рік. І я цю мос@льску гидоту відчуваю на дух. У кого є інсайд — напишіть хоч в особичку — хто там зараз працює піарниками. Буду вдячна.

По-четверте. І головне. Ця вистава — це об'ява війни тим, хто зв'язаний з Майданом, тим, хто ідейно захищає Україну та все українське в Україні. Хто намагається створити Європу тут, не виїжджаючи на заробітки за кордон. Хто виходив за Асоціацію з ЄС у листопад-грудні 2013-го та виступає за закон для всіх, а не пацанячє «своїм — всьо, чужим — закон».
Ця промова — це софтпарад антимайдана. Та означає одне — страшна війна неминуча.