Сепаратистка Єлєна Бєрєжна (мати екс-регіоналки Ірини Бєрєжної) у 2014 році кликала Путіна. Активно приймає участь у російських політичних ток-шоу на каналі «Россия 24», які заборонені до показу в Україні. Там вона поливає брудом Україну та українців, звинувачує українську армію у злочинах, мовляв вони не мають права захищати свою територію. Тобто, як ви розумієте абсолютна сєпараська риторика.

Однак, вона не сидить в СІЗО за підтримку окупації України. Вона вільно гуляє Києвом. І користується цим у повному обсязі. Вона є одним зі співорганізаторів акцій, де присутня антиукраїнська риторика: «Безсмертний полк», «Вшанування Ватутіна», «2 мая Одеса» та багато інших. Завдяки її діям у Києві не раз виникали конфліктні ситуації, які як правило переростали в бійки між проукраїнськими силами та проросійськими тітушками.

Киянам Бєрєжна також відома як позивач, яка виступає проти перейменування проспекту Ватутіна на проспект Романа Шухевича та перейменування проспекту Московський на проспект Степана Бандери. До слова суд першої інстанції задовільнив її позов, всі доводи ґрунтувалися на радянських спогадах в газетах. Суд не взяв до уваги той факт, що просект Моськовський названий на честь столиці країни агресора, а проспект Ватутіна на честь радянського командира, який вбивав українців. В цьому немає нічого дивного, адже під час проведення так званої «судової реформи» влада забула про переслідування учасників Революції Гідності суддею Чудак, відтак у 2017 році призначили її на посаду судді Окружного адміністративного суду м. Києва, безстроково. Чудак довірили вищезгадану справу, де вона задовільнила позов Бєрєжної. Зараз справа слухається в апеляційній інстанції куди Бєрєжна приводить тітушок. Цим фактом абсолютно не цікавиться СБУ, тож кожного засідання створюється прекрасна картинка для російських телеканалів.