Повідомити про помилку

У мережі з'явилася нібито заява ЗСУ щодо мігрантів і диверсантів, вона виявилась фейком

14 листопада 2021 19:14
Події
views 1603
shares 36
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В інтернеті з'явилася заява, яку приписують українським військовим, про дії щодо мігрантів і диверсантів під виглядом мігрантів на тлі кризової ситуації, яка відбувається на кордоні Польщі з Білоруссю. Заява виявилася фейком. Про це повідомляє Центр стратегічний комунікацій та інформаційної безпеки.

Раніше про такий «намір» повідомили на сторінці «61-ї окремої піхотної єгерської бригади». Водночас у центрі додали, що такого підрозділу взагалі не існує. 

Що трапилося

У 61-шій окремій піхотній єгерській бригаді ЗСУ у Facebook зявили, що знищуватимуть мігрантів, які прориватимуться з БІлорусі до України. Пізніше у бригаді уточнили, що зброю не застосовуватимуть проти мігрантів. Йдеться нібито про диверсантів, які замаскуються під мігрантів.

«Під виглядом мігрантів можуть проникати диверсійно розвідувальні групи противника і саме для боротьби з ними призначена наша військова частина», – сказано у повідомленні.

Що заявили у Центрі стратегічних комунікацій та інформбезпеки

Facebook-сторінка «61-ї окремої піхотної єгерської бригади», як наголосили в установі, не має відношення до Збройних сил України. Крім того, там заявили, що такого підрозділу взагалі не існує.

«Простіше кажучи, він є фейковим», – повідомили у центрі, додавши, що у складі ЗСУ є лише «61 окрема піхотна бригада корпусу резерву», яка жодних заяв не робила.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi