Повідомити про помилку

На життя Володимира Зеленського за тиждень війни було скоєно щонайменше три замахи, — The Times

4 березня 2022 13:55
Події
views 2390
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент України Володимир Зеленський за останній тиждень пережив щонайменше три спроби замаху. Для його вбивства були послані два різних загони-найманці з ПВК «Вагнера» і чеченський спецназ. Про це повідомляє The Times.

За даними видання, наказ ліквідувати президента України отримали два угруповання. Загальна чисельність угруповання найманих убивць перевищила 400 найманців РФ.

Одна з них сформована із найманців приватної військової компанії Вагнера. Їх перекинули п'ять тижнів тому з Африки. Перед ПВК Вагнера поставлено завдання «обезголовити» уряд Зеленського. За це, за даними The Times, Кремль пообіцяв їм солідну винагороду.

Другу групу найманих убивць, відправлених для ліквідації Зеленського, сформували із бійців чеченського спецназу. На особисте прохання Путіна Рамзан Кадиров ще на початку лютого створив у Грозному ударний батальйон для вбивства Зеленського, на чолі якого було поставлено помічника Кадирова Данила Мартинова.


Здійснити задумане вбивцям завадили зливи, отримані українською стороною з ФСБ – від офіцерів, у яких залишилася честь та совість, і які не підтримують розв'язану Путіним війну в Україні.

«Найманці Вагнера в Києві зазнали втрат під час своїх спроб і, як кажуть, були стривожені тим, наскільки точно українці передбачали їхні дії. Джерело, близьке до групи, сказало, що це „жахливо“, наскільки добре поінформована служба безпеки Зеленського», – стверджує видання.

За даними The Times, один із замахів на Зеленського було скоєно минулої суботи на околиці Києва. Українські силовики спрацювали на випередження – та ліквідували групу чеченських убивць. Вони були «ліквідовані» на підступах до Гостомеля разом із 1,5 тисячною групою чеченських бойовиків.

Увага!

Найоперативніші новини зараз на нашому телеграм каналі https://t.me/site_ua

Приєднуйтеся! Слава Україні. Разом переможемо!

Коментарі

Інші новини по темi