Україна просить ОБСЄ скликати термінові позачергові консультації Тристоронньої контактної групи. Зокрема, через можливе визнання Росією так званих Донецької та Луганської «народних республік». Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

«У зв'язку з сьогоднішнім зверненням російського парламенту про визнання так званих „ЛДНР“, делегація України в Тристоронній контактній групі звернулася до Спеціального представника чинного глави ОБСЄ в Україні, представника ОБСЄ в ТКГ з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ», — йдеться в повідомленні.

У пресслужбі нашої делегації зазначили, що під час термінових консультацій Україна хоче дізнатися від російської делегації, яка в них позиція щодо рішення Держдуми РФ.


Наша делегація в ТКГ також хоче знати, які подальші кроки заплановано в Росії у зв'язку з такими результатами голосування російських депутатів.

Зазначається, що українська сторона переговорів уже звернулася з ініціативою проведення термінового засідання до представника ОБСЄ в ТКГ.

Нагадаємо, що постанову про «визнання» «Л/ДНР», підтриману Держдумою, тепер відправлять на розгляд президенту РФ Володимиру Путіну.

Вже відомо, що він заявив, що РФ «має все зробити, щоб вирішити проблеми Донбасу». А канцлер Німеччини Олаф Шольц відповів йому, що визнання «Л/ДНР» стане політичною катастрофою та абсолютним порушенням Мінських угод.