Відтинок траси М-30 Стрий-Ізварине протяжністю 583 км від Стрия до Умані вже на 90% вкритий фінішним шаром покриття. Про це повідомила Facebook-сторінка Укравтодору.

Трасу М-30, відому також як «Дорога Єдності», створюють за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». В даний момент роботи тривають одночасно у 8 областях, розповіли в Укравтодорі.

«Зовсім скоро 1400 км нового покриття „зшиють“ західні та східні області та утворять комфортний швидкісний коридор», — зазначили у держустанові.

Днями заступник голови Укравтодору Андрій Івко та заступник директора Департаменту розвитку доріг Денис Дорошенко проінспектували хід виконання робіт у п'яти областях – Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій та Черкаській (тобто загалом від Стрия до Умані). 

Так, на Львівщині капітальним ремонтом охоплено 43-кілометрову ділянку від початку автошляху М-30 у Стриї до межі області. Вона по всій протяжності вкрита фінішним шаром покриття. Дорожники проводять роботи з організації дорожнього руху та нанесення розмітки. 

В Івано-Франківській області ведуться роботи з реконструкції ділянки протяжністю 16,9 км від межі з Львівською областю до Рогатина. Ремонт ділянки від Рогатина до межі з Тернопільською областю протяжністю 14,9 км вже завершено. 

У Тернопільській області ремонт ведеться на 66,3 км автошляху. З них вже завершено 48,7 км — на цій ділянці також відновлено 6 мостів. 

«Ще один міст у с. Городище капітально відремонтовано за окремим тендером. На 17,6-кілометровій ділянці капітального ремонту вже нанесено фінішний шар покриття і відремонтовано 3 мости», — додали в Укравтодорі.

Паралельно тривають роботи у межах міста Бережани. 

У Хмельницькій області триває ремонт 42-кілометрового відтинку від Хмельницького до межі Вінницької області.

У межах Черкаської області цього року було завершено реконструкцію та ремонт 2-х ділянок загальною протяжністю 10 км. В даний момент там триває поточний середній ремонт ділянки протяжністю 13 км. 

Загалом у цих областях ремонтується 207 кілометрів дороги та 29 штучних споруд.

В Укравтодорі наголосили, що найближчим часом проінспектують хід робіт на М-30 від межі Черкаської та Кіровоградської областей до лінії розмежування у Луганській області.

Нагадаємо, за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» до 2024 року планується побудувати та відремонтувати 24 тисячі км доріг та 1400 мостів.