Повідомити про помилку

Тайра запропонувала створити місію, яка могла би потрапити до місць утримання українських полонених

28 листопада 2022 17:13
Події
views 506
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Українська волонтерка, доброволиця, звільнена військовополонена парамедикиня, уповноважена з питань реабілітації учасників бойових дій у Демократичній Сокирі Юлія Паєвська (Тайра) запропонувала учасникам та учасницям VI Українського жіночого конгресу звернутися до міжнародних організацій із закликом створити місію для інспекції місць перебування українських полонених.

Таку пропозицію вона висловила під час виступу на конгресі, повідомляє пресслужба ДемСокири з посиланням на Укрінформ.

Паєвська наголосила, що «Червоний хрест» не виконує своїх обов"язків щодо контролю умов утримання військовополонених. Вона запропонувала надіслати організації запит щодо цього.

Тайра запропонувала звернутися до міжнародних організацій, зокрема ООН, ОБСЄ, Європейського парламенту, щоб створити місію, яка могла би потрапити до місць утримання українських полонених. Вона розповіла, що в російських катівнях порушуються всі положення Женевських конвенцій та наголосила на важливості контролювати процес дотримання прав.

Нагадаємо, під час зустрічі з журналістами в Американському домі у Відні Тайра висловила ідею створення міжнародної комісії у складі відомих у світі особистостей для контролю умов утримання росією українських військовополонених та сприяння їх подальшому звільненню.

Коментарі

Інші новини по темi