Повідомити про помилку

Тайра отримала премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів»

5 грудня 2022 21:32
Події
views 510
shares 3
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Українська волонтерка, доброволиця, звільнена військовополонена парамедикиня, уповноважена з питань реабілітації учасників бойових дій у Демократичній Сокирі Юлія Паєвська (Тайра) отримала премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» в межах щорічного міжнародного форуму "Via Carpatia" у Львові.

Про це повідомляє пресслужба ДемСокири з посиланням на ЕспресоТV.

Лауреатка ж зізналася, що відзначення премією Вінценза для неї цілковита несподіванка та велика честь. Паєвська зазначила, що в одному з посібників зі східної медицини прочитала, що «на світі немає нічого, що не могло би стати стати ліками», і тоді ж зрозуміла, що на світі немає нічого, що не може стати зброєю.


«Для мене зараз у першу чергу зброя – це культура. Ми можемо подивитися, що роблять окупанти, коли заходять у село чи місто: вони винищують усі пам'ятки культури, музеї, книги, а що найгірше — вбивають наших представників культури... Нещодавно в Ізюмі знайшли тіло Володимира Вакуленка, вбитого окупантами. Це дитячий письменник... Я не думаю, що я достойна цієї великої премії. Але я це приймаю як велику честь і присвячую її Володимиру Вакуленку і всім діячам культури, які були замордовані і вбиті московськими окупантами», — сказала Паєвська.

Нагадаємо, дитячого письменника Володимира Вакуленка вбили росіяни під час окупації на Харківщині.

Коментарі

Інші новини по темi