Повідомити про помилку

В Сумах розпочався перший етап евакуації мирного населення

8 березня 2022 11:57
Події
views 472
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В Сумах у вівторок, 8 березня, був створений зелений коридор. У місті розпочався перший етап евакуації мирного населення.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. За її словами, маршрут виглядає так: Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава.

«Сьогодні має запрацювати гуманітарний коридор для міста Суми. Цей факт офіційно узгоджений міністерством оборони Росії у відповідному листі до Міжнародного комітету Червоного Хреста. Тобто документальне підтвердження є і у Червоного Хреста, і у нас як сторони, з якою узгоджувалося відкриття гуманітарного коридору. Жодні інші маршрути не погоджувалися», – наголосила Верещук.

Міністерка також повідомила, що представники країни-агресорки запланували зрив цього гуманітарного коридору.

«Готуються маніпуляції за маршрутом, щоб змусити людей поїхати іншим шляхом. Неузгодженим. Небезпечним», – сказала вона.

Йдеться про евакуацію з міста Суми до Полтави цивільних жителів, іноземних студентів, зокрема громадян Індії та Китаю, розповіла Верещук.

«Також йдеться про доставку гуманітарним коридором до міста Суми відповідних гуманітарних вантажів... По всьому маршруту повинні бути прибрані будь-які перешкоди для руху відповідних колон – як з людьми, які виїжджають із Сум, так і з гуманітарними вантажами, що доставляються до Сум», – повідомила вона.


За словами міністерки, гуманітарний вантаж доставлятиметься до Сум за іншим маршрутом: Лохвиця – Андріяшівка – Ромни – Недригайлів – Суми.

«Договорено, що о 10:00 перша колона має почати рух із Сум. Також слідом за колоною рухатиметься цивільне населення на власному автотранспорті. Також ми надсилали російській стороні та Червоному Хресту розроблені маршрути для гуманітарних коридорів: Волноваха – Запоріжжя, Маріуполь – Запоріжжя, Київ та Київська область у напрямку західної України, а також Харків та Харківська область у напрямку західної України», – перерахувала Верещук.

Увага!

Найоперативніші новини зараз на нашому телеграм каналі https://t.me/site_ua

Приєднуйтеся! Слава Україні. Разом переможемо!

Коментарі

Інші новини по темi