Повідомити про помилку

В Південній Африці картину свійської свині продали за $26,5 тис.

17 грудня 2021 15:37
культура
views 843
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише The Sun.

Свиня-художник Пігкассо збагатила власників, створивши наймасштабніше полотно за свою кар'єру.

Власники врятували Пігкассо поросям зі скотобійні. Тварина отримала новий дім у притулку для тварин у Франшхуку, Західна Капська провінція Південної Африки.

Нові власники помітили любов поросяти до фарб та пензлів та розвинули талант.

Ферма стала відомою через свиню-художника.

Власниця свині Джоан Лефсон розповіла, що коли вона записувала відео з домашнім улюбленцем, то лише хотіла розповісти світові про талант свині.

«Я хотіла, щоб Пігкассо створила те, чого ніколи раніше не робила. Величезне, неймовірно велике полотно, яке може кинути виклик внутрішньої цінності твору мистецтва, створеного твариною. Це не просто візуально яскрава та красива картина, це важливий момент для Пігкассо та сільськогосподарських тварин. Ви не можете дивитися на це і не надавати більшого значення їхньому інтелекту, індивідуальності та творчості„, — вважає Лефсон.

За своє життя свиня намалювала вже понад 400 картин, але саме останнє полотно — найбільше — встановило рекорд серед тваринних предметів мистецтва.

Лефсон розповіла як побачила у Пігкассо любов до пензля.

«Свині — дуже розумні тварини, і тому, коли я привела Пігкассо сюди в сарай, я подумав, як розважити її? Ми додали кілька футбольних м'ячів, м'ячів для регбі, і, звичайно ж, довкола лежали деякі пензлі, бо сарай був нещодавно збудований... Вона в основному їла чи знищувала все, крім цих кистей... вона їх дуже любила„, — каже господарка свині.

Незабаром свиня вперше опустила пензля у банку з фарбою і залишила слід.

Її картини почали продавати майже за 4000 доларів, а отримані кошти витрачали на добробут тварин на фермі. У неї навіть одна з її робіт була перетворена на циферблат швейцарського годинникара Swatch.

 

Коментарі

Інші новини по темi