Повідомити про помилку

У Польщі поліцейські до смерті забили українця

2 вересня 2021 20:01
Події
views 1570
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Вроцлаві, що на південному заході Польщі, помер 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко. Одна із версій слідства про причину його смерті — перевищення повноважень працівниками поліції. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.


«Генконсульство України в Кракові взаємодіє із польськими правоохоронцями в контексті розслідування обставин смерті Дмитра Никифоренка та підтримує зв'язок із його рідними. У Вроцлаві зараз перебуває український консул для ознайомлення із ходом розслідування», — заявив речник МЗС.

Спочатку поліцейські говорили, що українець поводився агресивно, але сьогодні з'явилися подробиці, які свідчать про протилежне. Польська газета Gazeta Wyborcza розповіла про те, що поліцейські о 22:27 доставили українця до витверезника з опіками від сльозогінного газу після того, як затримали за нібито неадекватну поведінку в автобусі.

Потім, за даними газети, поліцейські разом з працівниками витверезника били українця і душили, хоча на відеозаписах видно, що він поводився не агресивно. Українцю притискали голову до підлоги коліном, а потім прив'язали до ліжка. Його били, поки не втрутився лікар, але о 23:53 Никифоренко помер.

Ніколенко зазначив, що одна з версій польського слідства — перевищення повноважень працівниками поліції.

«Очікуємо також від окружної прокуратури міста Свидниця, яка здійснює процесуальне керівництво справою, результатів судово-медичних експертиз. Докладемо максимальних зусиль, аби всі обставини смерті нашого громадянина були з'ясовані, а винні були притягнуті до відповідальності„, — додав він.

Справу загибелі українця веде окружна прокуратура у місті Свідніца. За інформацією, вона ведеться за статтею про ненавмисне доведення людини до смерті. Це загрожує ув'язненням до п'яти років.

Загиблий 25-річний українець торік приїхав на заробітки до Польщі. Він працював на будівництві. У Польщі він познайомився з українкою із Полтави, з якою планував у вересні одружитися.

Коментарі

Інші новини по темi