Повідомити про помилку

Ігор Щедрін: Як на мене, в Україні вже є десятки тисяч готових «Пунктів Незламності»

29 листопада 2022 17:15
Події
views 1300
shares 125
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Ігор Щедрін, боєць ЗСУ, до 24.02.2022 член політради ДемСокири заявив: Як на мене, в Україні вже є десятки тисяч готових «Пунктів Незламності». Це кав'ярні, ресторани, заправки та магазинчики.

Про це повідомляє пресслужба ДемСокири.

По-перше, вони вже довели свою незламність тим, що годували купу добровольців, біженців та тих, хто потребує допомоги, ще від лютого. І дивом продовжують триматися і зараз.

По-друге, у них вже є штатна людина, яка наллє кави навіть під обстрілом (хоча це й неправильно, але доводить мотивацію).

По-третє, вони вже самі швидко встановили тисячі генераторів та акумуляторів і готові приймати відвідувачів.

Логічно було б надати їм матеріальну підтримку в обмін на дотримання умов: дозволяти перебувати всередині людям, які зможуть зарядити свої девайси, скористатись інтернетом чи просто зігрітися та відпочити — навіть, якщо ті нічого не замовляють. Натомість держава їм мала б компенсувати певну суму на місяць протягом зимового сезону.

Тільки в Києві могли б з'явитися понад тисячу облаштованих теплом та світлом закладів із табличкою «Пункт незламності тут». Там були б місця, куди мами могли б прийти з дітьми, там були б необхідні аптечки, а малий бізнес отримав би необхідну підтримку тапродовжив створювати робочі місця і годувати людей.

Це позбавило б нас необхідності будувати і купувати все з нуля, гріти холодні нежилі приміщення, шукати гостинних приязних людей, які дбатимуть про людей, а не журнал відвідувачів.

Уже є багато прикладів того, як приватний бізнес самостійно створює пункти незламності. Так він посилює свій бренд відповідального бізнесу та просто отримує задоволення від допомоги людям.

Спиратися на малий бізнес, замість будувати силами чиновників із нуля в чистому полі, — я вважаю безальтернативним. Адже український бізнес уже створив навколо нас чудову гнучку екосистему мотивованих людей. На неї можна і треба покладатися в найтяжчі часи, бо це не «баригі», а наша національна буржуазія та опора українського народу.

Ми працюємо, поки вони здобувають перемогу!

Коментарі

Інші новини по темi