Повідомити про помилку

СБУ ліквідувала «фабрику російських фейків» у Житомирській області

4 лютого 2022 20:30
Події
views 2512
shares 7
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Житомирській області ліквідували так звану «фабрику» фейкових акаунтів. За даними слідства, вона використовувалася для російських інформаційних диверсій. Про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що чоловіки на замовлення з РФ масово «виготовляли» фейкові акаунти, через які вже представники Росії поширювали деструктивний антиукраїнський контент, у тому числі й маніпулятивного характеру, проводили інформаційні диверсії проти державної безпеки України.

«Готові» облікові записи вони реалізовували своїм російським замовникам через спеціалізовані інтернет-платформи. Гроші за це отримували на власні електронні гаманці небанківських платіжних систем, заборонених в Україні.


На фейкових акаунтах представники РФ «розганяли» дезінформацію та провокаційні матеріали. Деструктивний контент було направлено на розхитування внутрішньо-політичної обстановки у різних регіонах України.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили:

- комп'ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням для масової автоматизації створення акаунтів,

- засоби зв'язку та інші докази протиправної діяльності.


У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення до відповідальності винних осіб.

Заходи з викриття та нейтралізації підривної діяльності проводили співробітники кіберпідрозділу та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Коментарі

Інші новини по темi