Повідомити про помилку

У КМДА розповіли, коли почнуться зимові канікули в школах Києва

22 листопада 2021 19:29
Події
views 980
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Незважаючи на те, що школи Києва в «червоній» зоні адаптивного карантину деякий час працювали в дистанційному форматі, зимові канікули почнуться вчасно та триватимуть з 25 грудня по 9 січня включно. Продовження зимових канікул не буде.

Як заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, школярі підуть на зимові канікули вчасно і продовження канікул не буде.

За його словами, станом на 22 листопада в Києві не змогли відкритися тільки дві школи в Солом'янському районі через проблеми з теплом: у першій сталася аварія на трубопроводі, а в другій (знаходиться на балансі Міністерства освіти і науки) опалення так і не включили з незрозумілих причин.

Немає питань і щодо вакцинації – через відсутність щеплення відсторонено 0,1% викладачів. Окрім того, ситуація із захворюваністю на COVID-19 у столиці стабілізувалася.


Як повідомив чиновник, із 22 листопада в офлайн-режимі у Києві запрацювали 423 школи.

«Це стало можливим завдяки реальному зниженню захворюваності серед дітей. Окрім того, ситуація у столиці стабілізувалась загалом – зменшується кількість важкохворих із показанням до госпіталізації, а також вивільняються місця в лікарнях із підключенням до кисню», – пояснив Валентин Мондриївський.

Він також повідомив, що у столичних школах через відсутність щеплення проти коронавірусу відсторонені «0,1% від всього викладацького складу».

«Тож на робочих місцях перебувають лише вакциновані працівники освіти„, – наголосив заступник голови КМДА.

І додав, що для шкіл закупили все необхідне для дезінфекції. Також подбали, аби було тепло. Не повернулись за парти учні лише двох закладів у Солом'янському районі – в обох проблеми з опаленням. В одній школі тепла немає через аварію на трубопроводі, а в другій «із незрозумілих причин» його досі не дали. Щодо другої, то Валентин Мондриївський наголосив, що вона перебуває на балансі Міністерства освіти і науки.

Відзначимо, як правило, зимові канікули починаються в кінці грудня і тривають два тижні.

Коментарі

Інші новини по темi