Повідомити про помилку

КМІС заявив про кібератаку після публікації рейтингів партій, де «слуги» опинились на другому місці

23 жовтня 2021 15:40
КМІС
views 770
shares 0
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це заявив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто у Facebook.

«Сьогодні (22 жовтня, — ред.) була здійснена кібератака на наш сайт, він і досі не працює, хоча ми його зараз відновлюємо. Маю надію, що до вечора він запрацює„, — написав Паніотто.

Соціолог додав, що журналісти ставлять йому запитання, чи пов'язують у КМІС атаку з публікацією нових президентських рейтингів 20 жовтня та партійних 21-го.

Читайте також. Рейтинг Зеленського з вересня впав на 8,6%, — КМІС

«Маю сказати, що в нас немає підстав пов'язувати чи не пов'язувати (кібератаку, — ред.) саме з цими рейтингами. З нашої точки зору в них практично не було нічого нового, вони статистично значуще не відрізнялися від травневих рейтингів. З іншого боку, напад більш ймовірно може бути пов'язаний все ж з політичними даними, а не іншими нашими даними (споживання трансжирів, культурні проблеми людей з інвалідністю тощо). Після публікації кожних рейтингів ми отримуємо листи з мовою ненависті і погрозами„, — зауважив Паніотто.

Читайте також. Рейтинг «слуг» падає: «ЄС» на першому місці симпатій українців — КМІС

«Політика КМІСу — не підходити близько до жодної політичної сили, щоб не втратити незалежність. Під час виборів ми проводили дослідження практично для всіх політичних сил, що потрапили до парламенту, зараз теж паралельно проводимо дослідження для політичних супротивників. Тому незадоволених може бути багато і ми не можемо це пов'язати з конкретною політичною силою», — вважає соціолог.

Гендиректор КМІС наголосив, що звернеться до кіберполіції через атаку на сайт.

Коментарі

Інші новини по темi