Повідомити про помилку

Прем'єр Британії Борис Джонсон привіз до України новий пакет фінансової та військової допомоги

9 квітня 2022 22:05
Політика
views 243
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон прибув в Україну. У Києві він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

До української столиці британський політик прибув не з пустими руками: він привіз новий пакет воєнної допомоги. Про це Джонсон повідомив у Twitter.

«З Володимиром Зеленським у Києві – на знак нашої неухильної підтримки народу України. Ми представляємо новий пакет фінансової та воєнної допомоги, який є підтвердженням нашої підтримки його країни у боротьбі проти варварського вторгнення Росії», – зазначив Джонсон.


Президент України проінформував Бориса Джонсона про перебіг переговорів з Росією, а також про важливість надання Україні безпекових гарантій.

«Мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави. Про це ми сьогодні також детально говорили. Розраховуємо, що Лондон у цьому процесі відіграватиме ключову роль для досягнення миру в Україні, це буде нашою спільною перемогою», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент України та Прем'єр-міністр Великої Британії визначили ключові завдання щодо двосторонньої співпраці та скоординували подальшу роботу.

«Ми консолідуємо максимальну підтримку нашої держави в посиленні обороноздатності наших військ, у підтримці наших громадян як в Україні, так і за межами нашої держави, у відбудові України – про це ми також говорили з Прем'єр-міністром. Будемо разом відбудовувати нашу країну й наші прекрасні міста», – зазначив Глава держави.

Зі свого боку Прем'єр-міністр Великої Британії відзначив мужність народу України в боротьбі з російською агресією.

«Протягом останніх тижнів світ віднайшов нових героїв. І ними стали громадяни України», – наголосив він.

Борис Джонсон зазначив, що воєнні злочини, скоєні російською армією в Бучі, Ірпені та інших українських містах, завдали нищівного удару по репутації російської влади.

Голова уряду Великої Британії висловився за необхідність надання Україні всебічної підтримки, насамперед економічної та оборонно-військової.

Борис Джонсон повідомив, що його країна хоче допомогти Україні в розмінуванні територій, разом з партнерами постачатиме обладнання, новітні технології, надаватиме розвідувальну інформацію.

Також він висловився за посилення спільного з іншими партнерами економічного тиску, інтенсифікацію санкцій проти Росії. Зокрема, за його словами, йдеться про вплив на можливості РФ використовувати її енергетичні ресурси.

Увага!

Найоперативніші новини зараз на нашому телеграм каналі https://t.me/site_ua

Приєднуйтеся! Слава Україні. Разом переможемо!

Коментарі

Інші новини по темi