Повідомити про помилку

Фонд Порошенка разом із волонтерами купує партію нових бронемашин для десантників

4 липня 2022 18:20
Події
views 3386
shares 665
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Партія з 11 нових бронемашин MLS SHIELD італійського виробництва буде поставлена у Десантно-штурмові війська України. Про це повідомив Петро Порошенко. 

П'ятий президент України зазначив: це перший випадок, коли нову бойову бронетехніку продають волонтерам і благодійникам. Переговори про отримання експортної ліцензії тривали три місяці, Фонд Порошенка вже вніс 50 млн грн авансу.

«Сьогодні дуже крутий день. Задля цього варто було битися майже три місяці і зробити неймовірне, бо всі казали, що ми не отримаємо експортну ліцензію на бойову техніку. Це перший прецедент, коли волонтерським коштом купується бойова техніка для українських десантників», – сказав Порошенко.


Він подякував італійському уряду, з яким співпрацював Фонд Порошенка, українському посольству в Італії, а також українському Міністерству оборони й Генеральному штабу, який видавав усі необхідні документи. І наголосив, що це прецедент – «ми поставляємо бойову техніку Десантно-штурмовим військам України спільно». 

«Перемога – це велика спільна справа. Навіть якщо хтось називає піаром меценатство та волонтерство. Бо найсильніша риса українців – це солідарність. Нашим воїнам потрібно більше броні. Від її кількості залежить наскільки швидко і вдало наше військо зможе провести контрнаступ і викинути рашистів геть з України. Цього чекають мільйони українців. Коли це відбудеться, залежить від кожного з нас. Ми сильні, коли солідарні. Поки ви дофінансуєте закупівлю бронемашин, Фонд Порошенка вже готує кошти на нові проекти. Будемо тримати вас у курсі і звітувати за кожну гривню», – наголошує Порошенко.


Також, днями з Великої Британії була відправлена перша партія з 12 вантажівок Leyland DAF 45.150, придбаних коштом волонтерів та Фонду Порошенка для ЗСУ. Порошенко повідомив, що вже внесли заставу за другу партію із 16 вантажівок. 

«Підтримка Збройних сил України – наразі пріоритет благодійної діяльності Петра Порошенка. З 24 лютого на потреби армії витрачено понад 400 млн грн. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), автомобілі на потреби фронту, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, електрогенератори, цифрові радіостанції, „Старлінки“, військовий одяг, турнікети, натовські аптечки, системи очищення води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст)», – зазначили у пресслужбі партії «Європейська Солідарність».

Коментарі

Інші новини по темi