Повідомити про помилку

В Італії розглядають можливість постачання важкого озброєння Україні

30 червня 2022 10:44
Події
views 460
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Італія розглядає можливість постачання важкого озброєння Україні, аналогічне тому, що вже надали Німеччина і Нідерланди. Точний список техніки поки тримається в секреті. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє Politico.

Рютте наголосив, що Україна має отримати достатньо важкого озброєння, особливо з огляду на складну військову ситуацію на сході країни, де повільно просуваються російські війська.

Повідомивши про те, що Німеччина та Нідерланди посилили взаємодію та домовилися поставити Україні ще шість сучасних гаубиць Panzerhaubitze 2000 на додаток до 12 таких же артилерійських знарядь, Рютте додав, що «Італія вирішила також зробити свій внесок».

Поки невідомо, чи це будуть гаубиці Panzerhaubitze 2000 німецького виробництва, які Рим має на армійських складах. Представник міністерства оборони Італії відмовився коментувати можливе постачання гаубиць, заявивши, що «в Італії список озброєння засекречений».


Рютте при цьому розкритикував інших союзників НАТО за те, що вони не відправили в Україну достатньо важкого озброєння, не уточнивши, які країни він мав на увазі. Прем'єр не захотів «соромити» країни, що відзначилися, проте заявив, що їхні назви «знають усі».

«Неймовірно важливо, щоб усі країни, які ще мають товар на полицях, передали його. Це може означати, що найближчими місяцями ви не зможете повністю захистити свою територію, але зараз важливо, щоб ми приділяли пріоритетну увагу Україні», – сказав Рютте.

 

Увага!

Найоперативніші новини зараз на нашому телеграм каналі https://t.me/site_ua

Приєднуйтеся! Слава Україні. Разом переможемо! 

Коментарі

Інші новини по темi