Повідомити про помилку

В Італії українські біженці провели флешмоб до Дня вшанування пам'яті жертв війни

23 червня 2022 10:17
Події
views 601
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

22 червня, у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, українські біженці у містечку Бібіоне, провінція Венето на Півночі Італії, організували міні-флешмоб. Вони «намалювали» своїми тілами Герб України.

Таким чином, вдалині від рідної країни, учасники акції вшанували пам'ять загиблих у війні росії проти України співвітчизників, а також закликали європейську спільноту пам'ятати про жертв війни в Україні.

Про це SITE.UA розповіла одна з учасниць заходу.


Близько сотні українців, переважна більшість – жінки і діти, які перебувають у таборі для біженців,  вишукувались на полі за контуром Державного Гербу України. Зі свічками в руках, вони хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих українців.

«За тисячі кілометрів від України, рятуючи дітей від війни, усі ми хочемо підтримати країну у важкий час, щось зробити. Тому вирішили таким чином привернути увагу італійців до безневинних жертв війни в Україні. Адже мирне життя Європи дається ціною життів українських мешканців», — розповідає учасниця заходу.

Напередодні, усі жителі табору дружно готувались до цього флешмобу. Відміряли, ставили мітки, креслили контури, за якими потім «оживили» величезний Герб України.


Учасники акції сподіваються, що цей захід приверне увагу італійської преси.

Коментарі

Інші новини по темi