Повідомити про помилку

На Венеційському кінофестивалі отримав нагороду фільм про одеську жіночу колонію

12 вересня 2021 15:15
культура
views 357
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомили у Держкіно.

Фільм словацького режисера Петера Керекеша отримав нагороду за найкращий сценарій у секції «Горизонти» 78-го Венеційського кінофестивалю.

Стрічка розповідає історію молодої жінки Лесі, яку було засуджено до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси. Леся щойно народила первістка, і потрапила у світ, населений лише жінками: ув'язненими, медсестрами та наглядачками, жінками різного віку, дружинами та вдовами, дочками, сестрами, вагітними та жінками з дітьми. Якби не колір уніформи, іноді важко було б сказати, хто є хто.

Для режисера картина стала дебютом. 

«Наш фільм про матерів та їхні складні життя та ситуації. Тому ми хотіли б присвятити цю нагороду матерям. Моїй мамі, моїй дружині, яка також є матір „ю, а також усім матерям у в“ язниці 74 в Одесі„,- прокоментував режисер свою нагороду.

Початковою назвою стрічки було «107 матерів».  Як пояснив сам ежисер в інтерв'ю «Радіо Свобода„, його фільм — це 107 історій жіночої долі, які перетворилися в одну стрічку. Протягом довгих шести років зйомок стрічки через ворота Одеської жіночої колонії пройшли 107 матерів з дітьми. Їхні життєві історії і надихнули документаліста на створення ігрового художнього кіно.

Коментарі

Інші новини по темi